- Posted By ankaraimplant
- Comments 0
Plak tedavisi dişlerin istenilen pozisyonlarına kaydırılmasını sağlayan özel yapım, şeffaf plaklardan oluşmaktadır. Diş telinin aksine plak tedavisi neredeyse görünmezdir. Bu doğrultuda daha gizli bir ortodonti çözümü arayanlar için ilgi çekici bir seçenek sunmaktadır.
Plak Tedavisi ile Tedavi Edilen Hastalıklar Nelerdir?
Maloklüzyonlar: Şeffaf plak tedavisi çeşitli maloklüzyon türlerini düzeltmede etkilidir. Bunlar arasında çarpık dişler, alt çene önde olması ya da üst çene önde olması ve diğer maloklüzyon türleri bulunmaktadır. Plak dişleri doğru hizaya getirip hem fonksiyonu hem de estetiği iyileştirmektedir.
Sıkışık Dişler: Sıkışık dişlere sahip olanlar dişlerinin düzgün bir şekilde hizalanması için şeffaf plak tedavisinden faydalanabilmektedir. Plak gerekli alanı yaratmaya ve dişleri gradual olarak düzleştirmeyi sağlamaktadır.
Ara Boşluk Sorunları: Dişleri arasında boşluk bulunanlar da şeffaf plak tedavisi ile tedavi edilebilmektedir. Çünkü plak boşlukları kapatmaya ve dişler arasında uyumlu bir hizalama elde etmeye yöneliktir.
Şeffaf Plak Tedavisinin Avantajları Nelerdir?
Görünmezlik: Şeffaf plak tedavisi için temel avantajlardan biri neredeyse görünmez olmasıdır. Diş telinin aksine şeffaf plaklar oldukça belirsizdir. Bu doğrultuda hastaların dişlerine gereksiz dikkat çekmeden ortodonti tedavisi görmelerini sağlamaktadır.
Çıkarılabilirlik: Şeffaf plak çıkarılabilir plaklar sunmaktadır. Bu özellik hastaların yemek yemelerine, dişlerini fırçalamalarına ve diş ipi kullanmalarına diş telinin koyduğu kısıtlamalar olmadan devam etmelerini sağlamaktadır. Aynı zamanda ağız hijyenini sürdürmeyi kolaylaştırmaktadır.
Konfor: Plaklar pürüzsüz ve konforlu malzemelerden yapılmıştır. Dolayısıyla bu faktör tellerin neden olduğu tahriş ve rahatsızlığı azaltmaktadır. Ağız içerisinde yaralanmalara neden olan tel ya da braket gibi unsurlar olmadığından tedavi süreci boyunca genel konfor artmaktadır.
Uygulama Süreci
Muayene: Yolculuk nitelikli bir ortodontist ile yapılan bir muayene ile başlamaktadır. Bu ziyaret sırasında, ortodontist hastanın ağız sağlığını değerlendirmekte ve tedavi hedeflerini konuşmaktadır. Bu doğrultuda şeffaf plak tedavisinin uygun bir seçenek olup olmadığını belirlemektedir.
Dijital İzlenimler: İleri tarama teknolojisi kullanılıp hastanın dişlerinin dijital izlenimleri alınmaktadır. Bu dijital izlenimler, hastanın dişlerinin hassas bir 3D modelini oluşturmak için kullanılmaktadır.
Özel Plaklar: Dijital model temel alınıp sıralı olarak takılan özel plaklar oluşturulmaktadır. Her plak birbirinden biraz farklıdır ve dişleri istenilen pozisyonlara doğru hareket ettirmektedir.
Düzenli Kontroller: Plak tedavisi süresince hastalar ilerlemeyi izlemek ve ihtiyaç duyulduğunda yeni plaklar almak için düzenli kontrollerde ortodontistleri ile bir araya gelmektedir.